היום יש מבחר פירות קפואים שאפשר לקנות – פירות יער, אננס, תותים ואפשר גם להקפיא בעונה – בננות אני ממליצה לחתוך לפרוסות ולהקפיא.
מנגו, אפרסקים, תותים, לקנות בעונה, לחתוך ולהקפיא בקופסאות אטומות.
כדי להכין גלידה כשתרצו, מספיק שיהיה פרי אחד קפוא ואת שאר הפירות אפשר להוסיף במצב טרי.
איך מכינים? יש כמה אפשרויות:
כשרוצים כמות קטנה לאכילה מיידית אפשר פשוט לשים בננה קפואה בבלנדר או במעבד מזון,
2 תמרים (לא חובה, מתוק גם בלי) , 3 כפות טחינה / יוגורט / חלב שקדים ואם רוצים פרי נוסף לטעמכם ולרסק.
אם רוצים כמות להקפאה אפשר להכין במכונת גלידה ואם אין אז מרסקים, מקפיאים ומערבבים מידי חצי שעה למשך שעתיים, כך המרקם חלק יותר.
גם אם לא תערבבו היא תהיה טעימה פשוט תפשירו קצת לפני שמגישים.
שילובים מוצלחים –
- מנגו, אפרסק וחלב שקדים
- אבטיח – לרסק כמו שהוא ולהקפיא
- פירות יער, אבוקדו, תותים וטחינה
- שייק קומפליט וניל / שוקולד עם בננה ושברי אגוזים
- שתי שקיות ערמונים בואקום, 2 תמרים וחלב אורז
- קיוי ולימון
- תמרים ג'ינג'ר ותה ירוק – מכינים תמצית חזקה של התה, מגררים 2 כפיות ג'ינגר, מוסיפים תמרים חתוכים לקוביות קטנות ומקפיאים
אופציה נוספת להקפיא בתבניות ארטיקים.
- אפשר כל אחד מהנ"ל.
- אפשר לבנות רמזור: מכינים 3 שכבות, אחרי כל שכבה מקפיאים מעט ואז מוסיפים את השכבה הבאה - לאדום – אבטיח, דובדבנים, תותים. לצהוב – משמש, מנגו, אננס, תה קמומיל עם מייפל. לירוק – קיוי, ענבים. לבחור אחד מהפירות לכל צבע, לרסק ולהקפיא.
- רעיון זריז נוסף לארטיק אבטיח - לחתוך למשולשים, להכניס מקל ארטיק ולהקפיא.