עוף ואורז בתנור

אוכל, קדימה אוכל - מתכונים מדרשתיים • כניסות

4-5 יחידות של כרעיים מופרדות (עם/בלי עור לפי העדפתכם)

2 בצלים קצוצים גס

5 שיני שום גדולות, מקולפות ושלמות

2 כוסות אורז (בסמטי או פרסי)

1 קופסה קטנה של רסק עגבניות

1/2 כוס שמן

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית כמון

1 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

5 כוסות מים

לתיבול העוף:

3-4 כפות שמן

1 כפית תבלין לעוף לגריל

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית כמון

מלח, פלפל

הכנה:

מחממים תנור לחום של 150 מעלות.

שוטפים את האורז, מסננים ושופכים אותו לתחתית של תבנית גדולה בעלת דופן גבוהה המתאימה לתנור.

מוסיפים לאורז את הבצלים הקצוצים, שיני השום השלמות, השמן, רסק העגבניות, הפפריקות, הכמון, המלח, הפלפל והמים ומערבבים היטב.

לקערה נפרדת קטנה מכניסים את כל מרכיבי תיבול העוף ומערבבים עד לקבלת מעין משחה אחידה.

בעזרת מברשת סיליקון (או האצבעות) מורחים את חלקי העוף, מכל הצדדים, בתערובת שזה עתה הכנו ומניחים אותם, בשכבה אחת, בתבנית על שכבת האורז והמים המתובלת.

עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום (או במכסה של התבנית) ומכניסים לתנור למשך שעה.

כעבור שעה מעלים את חום התנור ל-180 מעלות, מסירים את רדיד האלומיניום/המכסה וממשיכים לאפות עוד שעה וחצי, כאשר במהלך האפייה ניגשים להפוך את העוף פעמיים (אחרי חצי שעה פעם ראשונה וכעבור עוד חצי שעה פעם שנייה).