מתכון אולטימטיבי, אשר בשינוי 2 מרכיבים, טעמו משתנה ובכל פעם תיצרו תבשיל שונה.
המצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ דק
מעט שמן
פפריקה, מלח, פלפל שחור, כורכום לפי הטעם
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות
1 קופסא רוטב לשקשוקה
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
שקית של קטניות קפואות, לבחירתכם: אפונה, שעועית לבנה, שעועית ירוקה, שעועית צהובה, פול ירוק
למנה בשרית ניתן להוסיף עוף או קוביות גולש (יש לבשל את הגולש עם מים בסיר לחץ למשך שעה וחצי לפני הוספתו לתבשיל)
אופן ההכנה:
לבשל את קוביות תפו"א במיקרו למשך 10 דק'.
לטגן את הבצל עד לשקיפות.
לערבב את רוטב השקשוקה ורסק העגבניות בקערה עם מים.
להוסיף את התבלינים לערבב שניה וחצי ולהוסיף מים בגובה 1.5 ס"מ ולערבב.
להוסיף את תערובת רסק העגבניות.
להוסיף את תפו"א המבושלים קלות.
להוסיף עוף או גולש (מי שרוצה מנה בשרית).
לבשל כחצי שעה ולהוסיף את הקטניה הנבחרת.
לבשל חצי שעה נוספת, לבדוק טעמים ולתקן טיבול בהתאם. בשלו חצי שעה נוספת ובתאבון.