עוגה בחושה רכה וגבוהה עם סילאן שנותן לה עומק טעמים, וגם : תפוזים ושמן זית
רכיבים:
לתפוזים המיובשים (לא חובה):
1 תפוז (אפשר תפוז דם)
1 כף סוכר חום
לעוגה:
50 גרם סוכר
4 ביצים
קורט מלח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1 תפוז (אפשר תפוז דם)
100 מ"ל (1/3 כוס + כף) שמן זית
200 גרם אבקת שקדים
7 תמרים (כ-60 גרם), מגולענים
4 כפות סילאן
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-130 מעלות. שוטפים היטב תפוז אחד, ופורסים לטבעות בעובי כ-1/2 ס"מ. מניחים את טבעות התפוז על מגש תנור מרופד בנייר אפייה, מפזרים מעט סוכר על גבי הקליפה ומכניסים לתנור למשך כשעה. מוציאים ומניחים בצד.
מחממים תנור ל-165 מעלות. מעבירים למיקסר עם וו הקצפה את הביצים, הסוכר והמלח. מקציפים במהירות בינונית־גבוהה לפחות 5 דקות עד שמתקבלת מסה תפוחה. תוך כדי פעולת המיקסר, מוסיפים את אבקת האפייה. שוטפים את התפוז, מגרדים את קליפתו ומוסיפים למיקסר. סוחטים את התפוז, ומוסיפים למיקסר. לאחר מכן מוסיפים את שמן הזית.
לאחר כדקה, עוצרים את פעולת המיקסר. מקפלים פנימה את אבקת השקדים. מרפדים את תבניות האפייה בנייר אפייה. חוצים את טבעות התפוזים המיובשות ומסדרים אותן בתחתית (הצד שפנה כלפי מעלה בתנור הוא הצד שפונה כלפי מטה בתבנית).
יוצקים את המסה לתבניות. קוצצים דק את התמרים, ומפזרים מעל. יוצקים 2 כפות סילאן על כל עוגה, ובתנועות מעגליות גדולות עם סכין יוצרים מרקם משויש (לא להצמיד את הסכין לתחתית התבנית כדי לא לפגוע בסידור של התפוזים המיובשים).
מכניסים לתנור, ואופים 45 דקות (או עד שמכניסים קיסם והוא יוצא יבש). מוציאים, ומניחים לעוגה להצטנן. לפני ההגשה הופכים את העוגה כדי שיראו את התפוזים המיובשים.